Настан за млади активисти организиран од Британска Амбасада

Претставник на Истражувачкото друштво „Урсус спелеос“ во текот на денешниот ден, зема учество на настан за млади активисти организиран од страна на Амбасадорката на Велика Британија во Македонија, Рејчел Галовеј.

Настанот се одржа во резиденцијата на Амбасадорката и имаше за цел размена на мислења, идеи како и дискусии за адаптацијата кон климатските промени, заштитата на природата како и младинскиот активизам на ова поле.

#TogetherForOurPlanet#Cop26#ClimateAction#ClimateAmbition#Youth4Climate